14/12/2023

El Jufré Vic-ETB guanya el campionat de Catalunya per equips de CX

Gran cap de setmana per al nostre club en la competició de ciclocròs que s’ha celebrat a Vilablareix, amb títols per a Maria Gutiérrez a la categoria cadet i Nil i Aran Molano en les seves respectives de promoció.

Vilablareix (el Gironès) va acollir aquest diumenge, 10 de desembre, el Campionat de Catalunya de Ciclocròs (CX) per a totes les categories, amb una alta participació de ciclistes del nostre club, que van obtenir diversos títols i medalles, entre els quals els d’equips. Més de 300 participants, en una jornada que va coronar els reis i reines d’una quinzena de categories.

El  Jufré Vic-ETB es va proclamar campió per equips en les dues categories, la de competició i la de promoció, que engloba alevins, benjamins i infantils. En les dues classificacions, els nostres equips van guanyar amb molta autoritat.

En competició, el nostre equip va aconseguir la primera posició amb 382 punts, molt per sobre el segon i tercer classificat, Origen MTB Team i Biking Point, amb 260 i 222 punts respectivament. Pel que fa a la promoció, el Jufré Vic-ETB va sumar 33 punts. Van completar el podi Casa Bike i Isaac Gálvez, amb 13 i 10 punts.

Maria Gutiérrez, campiona catalana de cadet

Del resultats del cap de setmana, cal destacar el de la corredora del Vic-ETB Maria Gutiérrez, que es va proclamar campiona de Catalunya de ciclocròs en categoria femenina cadet. El 2023 ha estat un gran any per a l'esportista del nostre club que ja pensa en la cursa d'aquest pròxim cap de setmana a València, on viatjarà amb la selecció catalana per disputar la final de la Copa d'Espanya d'aquesta temporada, amb opcions de podi tant a la cursa com a la classificació general.

Encara en la categoria cadet, però la masculina, Aleix Huescar va assolir el subcampionat, mentre que en júnior Aleix Casanovas pujava al tercer esglaó del podi.

Els ciclistes del Jufré Vic-ETB també van signar grans resultats en les categories de promoció. Nil Molano i Martí Capafons van ocupar els dos primers llocs, per aquest ordre, dels alevins masculins. En benjamins, Guifré Francàs va creuar la meta en segona posició. I en la categoria de principiants, en la masculina, primera i tercera posició per a Aran Molano i Jordi Puigdollers; i en la femenina, segona i tercera per a Arlet Comellas i Anna Devesa.

L’equip Jufré Vic-ETB encara la recta final de la temporada de CX amb les últimes proves a Manlleu, el 17 de desembre, i Vic, el 23 de desembre.