05/08/2024

El Club Natació Vic tanca una temporada per emmarcar

El Club Natació Vic ha tancat una temporada d’estiu per emmarcar, amb grans actuacions. Durant els mesos de juny i juliol hem competit en set proves, entre les que destaquen dos Campionats d’Espanya, un dels quals classificatori per als Jocs Olímpics de París, i un d’Europa, amb bones marques i resultats. Us fem una petita valoració de cada una de les competicions, per ordre cronològic.

Final territorial

Un total de 16 nedadors i nedadores del Club Natació Vic van participar del 14 al 16 de juny a la Final Territorial, que es va disputar a les Piscines Bernat Picornell de Barcelona. Tres dies de competició que vam gaudir des del minut 1 com a premi, com a regal de tota una temporada treballant i millorant dia a dia.

Destaca la 12a posició de Mel Martí a la prova de 200m lliures (11 anys) i la 8a de Cristina Parés a la Q64 (9,5 anys).

Campionat d’Espanya Open

Uns dies més tard, del 18 al 22 de juny, es va celebrar a Palma de Mallorca l’esdeveniment més important de la natació espanyola, el Campionat d’Espanya Open “Trials París 2024”. Una prova enguany una mica més especial, ja que era classificatòria per als Jocs Olímpics de París i comptava amb els millors especialistes del país.

El nostre club hi va participar amb sis nedadores i nedadors, que van signar una gran actuació. En total, van aconseguir set millors marques personals i 10 records del club (cinc absoluts). També cal apuntar que van disputar nou finals.

Campionat de Catalunya aleví

Quan encara s’estava disputant el Campionat d’Espanya Open, va arrencar el Campionat de Catalunya d’Estiu aleví a Reus, on també hi vam tenir participació. La prova es va disputar del 20 al 23 de juny.

En una competició on la classificació depèn de proves de tot tipus (fons, velocitat, estils, etc.), els nostres nedadors van poder participar en aquelles en les que millor es desenvolupen. Al Club Natació Vic encarem aquests campionats com una recompensa a una temporada ben treballada, així que l’objectiu era gaudir de la natació i de l’equip!

Bones marques, bons relleus i algun diploma. Com a premi extra, la medalla de bronze que es va penjar Biel Quintana a la prova dels 50 braça.

Campionat de Catalunya infantil

Per la seva banda, l’equip infantil del CN Vic va viure quatre dies, del 26 al 29 de juny, de molta intensitat, a la piscina Sylvia Fontana de Tarragona. El repte, el Campionat de Catalunya d’Estiu infantil.

Vam passar dies de molta calor i fins i tot una aturada de la competició per tempesta. Tot i això, gaudit d’un gran campionat, amb un balanç espectacular:  10 nedadors (sis noies i quatre nois) en 33 finals de 55 proves disputades, amb tres medalles or, vuit de plata i sis de bronze. També es va aconseguir la setena plaça en la classificació de clubs!

Len Open Water Cup

Ara, un incís important. Èric Casals, nedador del club, va representar el dissabte 29 de juny la natació catalana a la 2a etapa de la Copa d’Europa d’Aigües Obertes (Len Open Water Cup 2024), que es va disputar al Port de Barcelona.

En una distància de 10 km l’Èric va ser molt competitiu en la seva primera experiència internacional, aconseguint nedar amb el grup dues de les quatre voltes del circuit.

Campionat de Catalunya d’estiu júnior + Circuit Català de Trofeus

Saltem de mes. Els júniors i absoluts, del 4 al 7 de juliol, van traslladar-se a Mataró per disputar el Campionat de Catalunya Júnior i, simultàniament, el Circuit Català de Trofeus (CCT).

Quatre dies de competició donen per molt i el Club de Natació Vic, amb un total de 13 representants en el júnior i tres en el CCT, ho va aprofitar: 20 finals en proves individuals i quatre en relleus, amb 19 podis (sis medalles d’or, cinc de plata i set de bronze, una de les quals en 4x100 lliures masculí). A més, en equips júnior vam entrar al top 10 i Roger Vilamala, nedador del club, va ser guardonat com el tercer millor nedador masculí de la competició.

Campionat d’Espanya infantil

I acabem amb la cirereta del pastís. Del 18 al 21 de juliol es va disputar el Campionat d’Espanya infantil a Sabadell. El Club Natació Vic hi va enviar la representació més nombrosa en un estatal en molts anys… un total de vuit nedadores i nedadors.

La cloenda perfecta a una temporada llarga i plena d’èxits, on vam poder gaudir una vegada més de la natació, posant per davant l’experiència, els aprenentatges i l’equip.

Un cop a Sabadell, però, a competir entre els millors! Els nostres van disputar 11 finals (set individuals i quatre relleus) i van aconseguir unes excel·lents 8a i 13a posició per equips masculí i femení. L’actuació individual més destacada va ser la de la  Bruna Clavell, que es va proclamar dues vegades campiona d’Espanya (100 i 200 braça) i dues vegades sotscampiona (50 braça i 200 estils). Quatre medalles per tancar el cercle!