02/05/2013

CMAPIONAT ESPANYA DUATLÓ (PONTEVEDRA). IMPRESSIONANT VIC-ETB!

Per part del VIC-ETB el més destacat va ser Nil Masnou que després d'un gran segment en bici va aconseguir classificar-se en 20è. lloc, seguit consecutivament per Roger Sellés i Arnau Serradesanferm en 30a. i 31a. posició, finalment l'Adrià Fuente es va classificar en 60è. Finalment, l'equip júnior masculí va donar la sorpresa proclamant-se sots-campió d'Espanya per darrera del campió el Tragaleguas i el 3r. classificat el Diablillos de Rivas.

A les 15:45 van comença la prova elit femení, que al mateix circuit dels juniors van fer una duatló olímpica (10/40/5), una única representant VIC-ETB, la Núria Peix va fer una gran prova, sàpiguen regular els primers 10km. i lluitant a la bici fins el darrer córrer. Finalment classificant-se 26a. absoluta i 4a.sub23.

El dissabte es va tancar amb la prova reina dels campionats, els èlit masculins on Joan Ruvireta va fer la millor classificació d'un integrant del VIC-ETB  en un campionat d'Espanya, una meritòria 12a. posició. Per fer una idea de l'exigència de la categoria elit, destacar que en Joan va córrer el primer 10000m. en 32'43".

Pel diumenge 28 van quedar les proves de grups d'edat, la més esperada pels duatletes VIC-ETB va ser la de grup d'edat 20-24, on 5 dels nostres prenien part a la sortida d'una duatló olímpica, això si amb un recorregut diferent als èlit, en aquesta categoria els primers 10km. es van fer en 2 voltes de 5km. amb un petit desnivell, els 40km. de bici en 4 voltes de 10km., i finalment els 5km. finals a una volta.

Doncs bé, les coses van sortir d'allò més bé pels nostres interessos, Martí Lázaro es va proclamar campió d'Espanya fent un primer 10000 en 33'44", Pau Moreno també va pujar al podi en 3r.lloc després d'una gran cursa a peu final, en el mateix grup de bici d'en Pau es va baixar Marc Vila que va fer 7è., Adrià Brunet en 10a.posició i finalment el debutant Ramon Salvans en 13a.posició. Tots ells aconseguint plaça pel mundial GE'2014 igual que en el GE 35-39 on Pep de la Mora va aconseguir la 8a.posició.