09/09/2013

TRIATLÓ DE BANYOLES: ”CN VIC-ETB campió nacional de Catalunya de la lliga de clubs de triatló 2013 i Joan Ruvireta sots-campió de Catalunya”

El dissabte 7 de setembre, es va disputar a Banyoles una nova edició del triatló olímpic(1500/40/10) més antic de Catalunya, que a més va ser seu del Campionat Nacional de Catalunya individual, i puntuable per la lliga de clubs i rànquing individual. Aquest triatló que es va disputar sota una intensa pluja passarà a la història del VIC-ETB  per ser on es va guanyar, a falta d’una prova, la lliga nacional de clubs de triatló 2013.

La lliga de clubs masculina va arribar a Banyoles ben apretada, amb la possibilitat que quatre clubs, Prat triatló, Reus-Ploms, Fasttriathlon i VIC-ETB amb opcions de guanyar. El VIC-ETB era qui més bé ho tenia, arribava com a líder aquesta prova i si guanyava la classificació masculina per equips a Banyoles, matemàticament es proclamaria campió i així va passar. En aquesta ocasió l’equip format per Joan Ruvireta(2n.), Nil Masnou(5è.) i Pep de la Mora(9è.) va aconseguir pujar al més alt del podi per davant del Fasttriathlon i el CN Mataró.

A nivell individual destacar el sots campió nacional de Catalunya de Joan Ruvireta, que tot i patir una lesió a la tíbia esquerre, va aconseguir sortir al grup capdavanter de la natació, va seleccionar en bici fins quedar acompanyat només per Albert Parreño, i lluitar corrent perquè aquest li tregui el menys temps possible.

Destacable també el 5è. lloc de Nil Masnou, que tot i no sortir als millors grups de la natació, va fer una espectacular remuntada en bici i una gran cursa a peu que també li va servir per ser 1r.júnior. Al Top10 també es van situar dos VIC-ETB més, en Pep de la Mora 9è. i Martí Quer 10è.

En categoria femenina la única representant del VIC-ETB, Clàudia Galícia es va classificar en 6a.posició, fent una gran bici i bona cursa a peu, però penalitzant molt al segment de natació.

Per categories destacar la 2a.posició de Pau Moreno en sub23 i el 3r.lloc de Roger Sellés en júnior.